Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΚΡΥΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!!

       

                          
                          Γράφει: ο Γιώργος Χαβαλές

Ο Σαμαράς έχει επαναλάβει δεκάδες φορές πώς ότι έκανε, το έκανε για να σώσει την Ελλάδα και την αξιοπιστία της, πολύ απλά βέβαια, απέναντι στους διεθνείς δανειστές της με την γνωστή κατάληξη : σε δανείζω για να μου δώσεις τα προηγούμενα δανεικά και να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των αδιεξόδων που τελικά έφεραν εθνική υποτέλεια, οικονομική βαναυσότητα και κοινωνική αποσάθρωση.                                                                                                        
Ένα πράγμα που ξέχασε και εκείνος είναι ότι πίσω από την Ελλάδα υπάρχει ο Ελληνικός λαός εκείνος που συνεχώς επωμίζεται όλα τα λάθη (μέχρι τώρα) των Πολιτικών και των καταστροφικών πολιτικών επιλογών τους.                                                      

Μιλάμε για Έλληνες πολίτες και Ελληνικό κράτος.

Μα εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου!

Με εξοντωμένους και φτωχοποιημένους πολίτες μπορεί να υπάρξει δίκαιο και παραγωγικό Κράτος;;                                                                                                                 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να προκύψει έστω και στοιχειώδης οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη;;

Το Ελληνικό κράτος υπάρχει επειδή έτσι το θέλησαν και πολέμησαν μέχρι εσχάτων για αυτό οι πολίτες του.

Άσχετα αν αυτό το προνόμιο πέρασε μετά στα χέρια του ξένου διπλωματικού κατεστημένου.

Ο πατριωτισμός ήταν και είναι αποκλειστικό προνόμιο των πολιτών και όχι ενός απρόσωπου συνεχώς μεταβαλλόμενου κράτους!

Τη σημαία την κρατούσαν με αυτοθυσία ψηλά πάντα και μόνο οι πολίτες και όχι τα Υπουργεία και οι Υπουργικοί θώκοι!

Φταίει λοιπόν πάντα και αποκλειστικά ο Έλληνας πολίτης που είναι παρατημένος στη τύχη του από το απρόσωπο κράτος που του έχει φορτώσει αβάσταχτα χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν, κυρίως, όχι για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του συνόλου των Ελλήνων πολιτών αλλά για να ευπορήσει μια πολύ μικρή ομάδα πολιτών που συνεχώς ανακυκλώνουν την εναλλασσόμενη Πολιτική Ελίτ που κυβερνά συνεχώς την χώρα;;;;

Το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του πολίτη από το επίσημο κράτος έχει αναπόφευκτα δημιουργήσει και τις γνωστές παρενέργειες με τις κάθε είδους αυθαιρεσίες και προκλητικές παραβάσεις του νόμου ο οποίος σημειωτέον στις περισσότερες των περιπτώσεων διασφαλίζει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας της Ελληνικής κοινωνίας και όχι το συμφέρον της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Είναι τραγικό το γεγονός  που πολίτες και κράτος δεν βαδίζουν μαζί αρμονικά για το συμφέρον της πατρίδας αλλά έχουν στήσει οδοφράγματα και πυροβολεί ο ένας τον άλλον!

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας τεκμηριώνεται το γεγονός ότι στον σβέρκο των Ελλήνων πάντα κάθονταν ή επιθυμούσαν διακαώς να κάθονται κάθε μορφής ξένα συμφέροντα και ’φίλιες’’ δυνάμεις.

Ο Οδυσσέας Ελύτης έλεγε : Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι> αμέτρητες φορές οι εχθροί μας!!

Επομένως οι <<ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ>> μας έχουν μελετήσει πολύ καλά!!!!!!!!!!!!!!

Και όλα αυτά τα επέτρεπε το εκάστοτε καθεστώς διακυβέρνησης γιατί είχε εξαρτήσεις  είτε προσωπικές διαμέσου των πολιτικών ή διαμέσου των εξοντωτικών δανείων που ελάχιστα από αυτά πήγαιναν για τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση του κράτους με απώτερο σκοπό την οικονομική ανάπτυξη που θα έφερνε επιτέλους την ευημερία των πολιτών.

Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται μέχρι τις ημέρες μας και να που είμαστε για τέταρτη φορά στη κατάσταση ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ με ότι αυτό συνεπάγεται!!

Το τι παίζεται στο πολιτικό προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο εντός και εκτός της πατρίδας μας αυτό λοιπόν χρήζει προσεκτικής ανάλυσης και ελεύθερης κριτικής αντίληψης σε πολλά δρώμενα πεδία.

Εύκολες και βολικές απαντήσεις δεν υπάρχουν, αλλά τολμώ να πω ότι πέρα από σύνεση και σωφροσύνη αλλά κυρίως για λόγους ψυχολογικής εκτόνωσης των Ελλήνων απαιτείται να προβάλουμε αυτό που πάντα είμαστε, αποδεδειγμένα άριστοι, να κάνουμε και για το οποίο έγραφε ο Ν.Καζαντζάκης :

ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ;; ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΜΕ;;; ΠΟΛΕΜΑ!!!

Αφού καταφέρουμε κάποια στιγμή, αλλά όμως εγκαίρως, να διακρίνουμε  με πολιτική διορατικότητα τους δυνητικά εχθρούς μας τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί ποντάρουν τελικά στον φόβο μας!!

Αυτό λοιπόν μακριά από εμάς  αυτή τούτη την ώρα γιατί  αλλιώς χαθήκαμε!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails