Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

35 ημέρες ποδηλασίας για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα



Τον Καθηγητή Salvatore Lo Sicco, ο οποίος εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε το «London to Athens Bike Tour 2014» με στόχο την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, συνάντησε η υφυπουργός Πολιτισμού, κα Άντζελα Γκερέκου.

Ο ιταλικής καταγωγής Καθηγητής, που ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία και δηλώνει λάτρης της χώρας μας, διένυσε την απόσταση από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης με ένα ποδήλατο. Το ταξίδι του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και μετά από 35 ημέρες και 8 ώρες ποδηλασίας ημερησίως έφτασε στην Αθήνα. Το εγχείρημα του κου Salvatore Lo Sicco υποστήριξε η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.


«Πιστεύω ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση όλων μας. Μπορούμε να δώσουμε ένα γερό ταρακούνημα στα λιμνασμένα νερά της Ευρώπης» δήλωσε ο Ιταλός Καθηγητής, ο οποίος ως ένδειξη αναγνώρισης παρέλαβε  από την υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού το εισιτήριο της επιστροφής του στο Λονδίνο και ένα αναθηματικό ειδώλιο περιστεριού, αντίγραφο των ελληνιστικών χρόνων. Επίσης, συζητήθηκε θερμά  η υλοποίηση  μίας μεγάλης εκδήλωσης  για το επίμαχο θέμα, στο Λονδίνο, με την αμέριστη στήριξη και συμμετοχή  της υφυπουργού Πολιτισμού.

«Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Το όραμα για την επανένωση των Μαρμάρων παραμένει ζωντανό. Πρωτοβουλίες όπως  η δική σας, μας γεμίζουν συγκίνηση και δύναμη  να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα αίτημα  όχι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές, που αγγίζει ανθρώπους του πνεύματος  και της τέχνης, καθώς και απλούς πολίτες σε όλο τον κόσμο»  δήλωσε η κα Γκερέκου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails